Zo zacht als de lente: Bandgaren en slubgaren

20/02/2014

Als het over breien gaat, kloppen onze harten gelijk sneller. Want de kwaliteit van de stoffen en nieuwe breitrends zijn zeer belangrijk voor ons in onze creaties. Twee thema’s uit onze nieuwe collectie zijn bandgaren en slubgaren. Wij laten u kennismaken met de trendy stijlen.

“Is het gebreid of is het van stof?” kan men zich afvragen bij het zien van truien en shirts van bandgaren . Het antwoord is: beide! Want in plaats van gesponnen garen zijn in de bovendelen met bandgaren geweven banden, stofrepen of plat gestreken gebreide zakken verwerkt. Kledingstukken en accessoires van bandgaren werken heerlijk plastisch en geven, afhankelijk van het materiaal dat varieert van zijde en katoen tot synthetische vezels, soms nonchalante en soms elegantere accenten. Bovenstukken met tweekleurig gewen gebreide zakken of stofrepen zijn een leuke blikvanger, want zo worden zeer bijzondere kleureffecten bereikt. Onze stylingtip: Draag onder de top van bandgaren een gekleurd bovenstuk, zodat de kleur discreet straalt onder de wol. Bandgaren is vanwege de speciale verwerking een prachtige overgangsstijl in het voorjaar, het is enerzijds licht en door het garen tegelijkertijd warm.

Bändchengarn

Onze trend nummer twee zijn shirts en truien van slubgaren. Kledingstukken van slubgaren worden gekenmerkt door hun dunne, licht transparante textuur die op enkele plekken iets dikker is. ook hier zit het motief in de verwerking, daar de bovendelen van slubgaren vervaardigd zijn met twee verschillend gekleurde draden. Daarbij worden twee draden in elkaar gedraaid, waarbij één van de twee draden iets sneller loopt en zich om de andere wikkelt. Hierdoor ontstaan super levendige stofoppervlakken, die dynamisch werken en zelfs als basic bovenstuk nooit saai overkomt. In styling komen shirts van slubgaren heel ongecompliceerd over. Zo kunnen ze ook net als gewone katoenen truien met alle broeken en rokken gecombineerd worden.

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *