Vederlicht – Donsjassen met wonderlijke veren

09/09/2013

Het woord “veer” heeft in het Nederlands veel betekenissen. Hoe komt het dat een opgewonden metalen draad en het bonte kleed van vogels dezelfde naam hebben?  Heel gemakkelijk: ze hebben de legendarische terugspringkracht gemeen. Onder de vogelveren springt hier het bijzonder superzachte dons in het oog.  Het is niet alleen prachtig, het kan ook stevig samengedrukt worden en toch vindt het altijd zijn oorspronkelijke vorm terug.  

K5_Opus_federleichte_warme_Daunenjacke_Holly_detail

Geen wonder dus, dat de zogenaamde “featherlights” zich tot een absoluut trendartikel ontwikkeld hebben. Een Jacke, die losjes gevoerd wordt met dons en daarna afgezoomd wordt, maakt gebruik van alle eigenschappen van de wonderveren. Er ontstaan echte luchtkussentjes in, die u beschermen tegen koude of warmte en een optimale warmte-isolatie mogelijk maken. Vederlicht en toch nog superwarm!

En nu we het toch over terugspringkracht hebben: tennisballen en dons zijn beste vrienden. Als de featherlight-jas in de wasmachine moet, moet ze begeleid worden door de gele rubberen ballen, zodat de veren in de jas niet samen klampen. Hetzelfde geldt voor de droogtrommel. Zo blijft het dons altijd zacht.

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *