Tombola Styleguide New York – eat, shop, love it

25/03/2013

Empire State Building, Vrijheidsstandbeeld of Times Square – niemand ontkomt bij een bezoek aan New York aan deze bezienswaardigheden. New York heeft echter nog veel meer te bieden – zowel op het vlak van cultuur als van mode. Er worden niet voor niets in deze stad series en films geboren, wier hoofdrolspelers stijliconen worden en wier looks must-haves. Deze series hebben ons getoond, dat er in New York behalve de grote hoofdattracties talrijke, kleine, schattige winkels, specialiteiten en snuisterijen zijn, die deze stad zo bezienswaardig maken. Maar hoe kan men deze als toerist ontdekken?

Styleguide-New-York-Sibella-Court

Sibella Court heeft met haar Styleguide New York meer een gids voor insiders dan een reisgids tevoorschijn getoverd en geeft weg van de alom bekende toeristische paden de onbekende schatten prijs van de stad die nooit slaapt: kleine, charmante cafés in vintagestijl, buitengewone winkels met nog meer buitengewone accessoires of galerijen van ontwerpers en kunstenaars van wie we zonder de Styleguide geen flauw idee zouden hebben.

Bei Ochre in Soho findet man Möbel und Lampen mit "contemporary chic and understated glamour".

Bei Ochre in Soho findet man Möbel mit “contemporary chic and understated glamour”.

Maar waar weet auteur Sibella Court dat alles van? De Australische woonde en werkte tien jaar in New York als styliste en interieurdesigner voor diverse woon- en lifestyletijdschriften. Geen wonder dat ze via haar werk zo veel geheime hoekjes ontdekt heeft. In haar liefdevol en charmant samengestelde Styleguide vat ze haar ervaringen en tips zo enthousiast en aanstekelijk samen, dat men na het lezen gewoon niets anders kan dan onmiddellijk een vlucht naar de Big Apple boeken.

Bücherregal im Antrophologie-Store in Soho

Bücherregal im Antrophologie-Store in Soho

Zo uniek en buitengewoon als de inhoud is ook het design van het boek gemaakt: de omslag is opvallend mooi en aan de binnenkant zit er een vouwkaart van Manhattan. De 296 pagina’s op uiterst kwalitatief milieuvriendelijk papier zijn voorzien van talrijke afbeeldingen en een register op het einde dat zowel alfabetisch als op postcode geordend is.

Het goede nieuws: je kunt het prachtstuk winnen. Wie de Styleguide New York graag binnenkort in zijn bezit heeft, moet niets meer doen dan commentaar geven op deze blog of hem leuk vinden op Facebook. De winnaar wordt vervolgens door ons geïnformeerd via e-mail of Facebook. We drukken iedereen de duimen.

Michele Varians Store für Möbel und Kostbarkeiten in Little Italy

Michele Varians Store für Möbel und Kostbarkeiten in Little Italy

Afbeeldingen: Sibella Court/NATIONAL GEOGRAPHIC DEUTSCHLAND, beschikbaar op www.nationalgeoraphic.de, 24,99 euro

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *