Three days in New York – De hele wereld in één stad

21/03/2013

New York kan alles en heeft alles! De metropool der tegenstellingen en extremen treedt ons vol energie en vitaliteit tegemoet. Alles om ons heen pulseert. Wij worden door de stad opgezogen en wij laten ons meevoeren. Wij verblijven slechts drie dagen in deze opwindende stad om ons te laten inspireren door de nieuwste trends, de verschillende stromingen, de geuren en de snelheid van deze unieke metropool. Authenticiteit en excentriek liggen hier heel dicht bij elkaar Overal schieten ideeën en concepten op uit de grond die hun geheel eigen weg volgen.

Pop-up-stores van zeer verschillende aard verrassen ons steeds weer met iets nieuws, zoals bijvoorbeeld de winkel van Vanessa Bruno in Soho of

de nieuwste Aeosop Store voor duurzame cosmetica.

Aeosop-Store-New-York im-aesop-store-new-york

Maar ook Warby Parker, een online brillenwinkel in het Meatpacking District, en Chobani met haar lekkere “Yogurt Creations” vormen tussenstops tijdens onze reis.

Chobani-Yoghurt-Creations-New-York-Detail Chobani-Yoghurt-Creations-New-York
Op culinair gebied reizen wij in één dag de hele wereld over. Wij beginnen de dag met een ontbijt zoals in Parijs in Café Balthazar en wij maken een tussenstop in Italiaanse stijl bij Stumptown, waar wij de beste cappuccino van de wereld – natuurlijk “to-go“ – meenemen.

Cappuccino-im-Stumpton-Cafe-New-York

Wij stromen met de mensen door de straten en komen ‘s middags ver van de toeristische mijlen in Café Gitane in Mott Street, dat niet alleen heerlijke couscous biedt, maar waar ook vele gekke mensen rondfladderen. Tijdens de koffie gaat het er Amerikaans aan toe – natuurlijk met cupcakes uit de Magnolia Bakery. Gelukkig lopen wij zoveel, dat wij de vele calorieën er zo weer afwerken en trek hebben in een heerlijk Japans avondmaal, dat wij bij Morimoto halen. Bij de sushi-bar bewonderen wij de behendige handen van de sushi-chef, net als het elitaire publiek om ons heen.

‘s Avonds kleedt men zich in New York zeer chic. Met hoge hakken en kleine zwarte jurkjes, met veel glitter en zeer sexy. De streetlook in NY is daarentegen zeer ontspannen, vrouwelijk en casual, zoals waar wij van houden bij Opus. Er worden individueel zeer gerichte scheuren aangebracht, patronen worden gemixt en er wordt met kwaliteiten gespeeld Geheel opnieuw uitgevonden: de denim-op-denim look. Eén ding weten wij absoluut zeker na deze opwindende reis… Denim keert terug!

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *