The Work of Matali Crasset

15/04/2013

De actuele collectie hebben we in de Casa Hi, Finka Ibiza gefotografeerd. Een locatie met een uitstraling, waarvan het hele team meteen in de ban was: het oplichtende wit van de muren weerspiegelt de zuiderse zon en dompelt alles onder in licht. Rustieke en traditionele elementen komen moeiteloos samen in een modern, cool ontwerp. Een plek, die zoals vanzelfsprekend de filosofie van Opus weerspiegelt.

K2-Arbeiten-der-Architektin-Matali-Crasset

Reden genoeg om meer te weten te komen over Matali Crasset, die het designontwerp van het huis mee ontwikkeld heeft. Alleen bij het zien van haar eigenzinnig kapsel wordt het al duidelijk waarom ze de “Jeanne d’Arc van het design” genoemd wordt. Deze vrouw bezit de moed en de strijdlustigheid om zowel met haar eigen uiterlijk als met haar ontwerpen ongewone paden te bewandelen. Nieuwsgierig als een kind betreedt de 47-jarige nieuwe gebieden en trekt zich geen zier aan van de zogenaamde goede smaak. Haar motto: “Alleen wie durft, komt vooruit.”

K2-Matali-Crasset-im-Detail

Matali Crasset breekt met alle typische clichés: Of ze nu voor de Hi-hotelgroep een nieuw hoteldorp in de Tunesische woestijn ontwikkelt of op de laatste editie van de Parijse beurs Maison & Objet een rek van vederlicht beton presenteert of zelfs een onderzoekstentoonstelling voor kinderen in het Centre Pompidou in Parijs heeft uitgedacht. Ze benadrukt: “Bij mij gaat het niet erom aparte stukken te ontwerpen, maar volledige scenario’s.” Vooral het wonen en werken in een kleine ruimte ligt haar na aan het hart: “Ik maak geen onderscheid tussen werk en vrije tijd. Mijn ouders in Chalôns-en Champagne waren boeren en hadden ook ‘s zondags altijd iets te doen.” Dus ontwikkelt de 47-jarige modulen die tegelijkertijd bed, stoel, tafel en kast kunnen zijn. Woonfuncties op de allerkleinste ruimte.

Zij zelf werkt en woont met haar man en twee dochters in het noorden van Parijs, in een vroegere drukkerij in Belleville. Wie zich wil verbazen over de nieuwste projecten, kan Matali op haar blog volgen: blog.matalicrasset.com. Meer over de Hi-hotelprojecten kom je te weten op www.dar-hi.net.

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *