Schwarzes Abendkleid Etuikleid mit Lederdetails

The Little Black Dress – voor vrouwen met smaak

28/11/2015

Een klassieke pasvorm, een elegante must have – zo werd de Little Black Dress ontworpen door niemand minder dan Coco Chanel. Maar waarom is deze eenvoudige zwarte jurk zo succesvol?

Das Kleine Schwarze Little Black Dress

Altijd modern, nooit overdressed: the little black dress.

Het antwoord is net zo simpel als de jurk zelf. Een klassieke little black dress heeft een elegante pasvorm, is gemaakt van comfortabele materialen en heeft één kleur: zwart. Tegenwoordig zien we veel verschillende variaties.Kleidervielfalt mit den Formen des Little Black Dress Op de foto: 01 De moderne gebreide jurk Wumi 02 De puristische avondjurk Warine 03 De elegante kokerjurk Wertigo 04 De casual jurk Welli.

In puristische pasvormen, gemaakt van gebreide materialen, met casual en oversized designs of als klassieke kokerjurk – met de zwarte jurk kun je tegenwoordig alle kanten op en blijft de jurk toch het juiste effect behouden. Elke keer weer is de jurk eenvoudig en opvallend tegelijkertijd.

Das Kleine Schwarze mit Strumpfhose und lässiger Beanie Mütze

De LBD is altijd stijlvol.

De populariteit van de zwarte jurk hangt ook samen met de tijd waarin het oorspronkelijk door Coco Chanel ontworpen werd. De begripsbetekenis van luxe heeft enorme ontwikkelingen door gemaakt en was in de jaren ’20 revolutionair. De Amerikaanse Vogue vergeleek de little black dress zelfs met de eerste Ford. Deze auto kwam in eerste instantie ook maar in één kleur: zwart. Het stond voor moderniteit en democratisering van luxe, net zoals de veelzijdige zwarte jurk-ontwerpen van Coco Chanel. De Vogue noemt de little black dress tot op heden nog steeds een soort uniform voor vrouwen met smaak.

Etuikleid mit eleganten Leder-Einsätzen

Bij deze elegante kokerjurk tellen de details van leer.

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *