Sweat – nieuwe trends en combinaties

16/01/2014

Bijna geen enkel kledingstuk is ingetogener dan het sweatshirt. Laten we eerlijk zijn, een trui die speciaal werd ontworpen voor de behoeften van de atleten schreeuwt meer functionaliteit dan mode. Niet voor niets stamt het naamgevende begrip van de deze truien van het Engelse woord “sweat” af, wat zweten betekent. De speciale sporttrui is speciaal gemaakt van katoen en gevlokt door middel van een nieuw proces, zodat het zweet beter wordt opgenomen. Vanaf 1920 werd het sweatshirt daarom vaker door atleten gedragen tijdens de warming-up of de cooling-down. Echter, bijna 100 jaar later heerst de trend niet alleen op de circuits, maar ook op de catwalks.
 

De definitieve doorbraak van het sweatshirt kwam in de jaren 70, toen de ontwerper Norma Kamali het sweatshirtmateriaal in haar toenmalige kledingcollectie ook gebruikte voor mini-jurken, broeken en jassen. Sinds de komst van streetwear zijn hoodies (jassen met capuchon), sweatshirts en vesten niet meer uit de mode weg te denken – ook in combinatie met “onsportieve” elementen zoals rokken en pumps. De stijlbreuk is hier zonder meer wenselijk!

PO06_Opus_Sweat_neue_Styles_und_Kombinationen_2

De Sweatpants –  beter bekend als trainingsbroek – trok zich los van de bank en bewandelde voortaan zijn eigen weg op de geasfalteerde catwalks van de wereld. Ze werden gezien in de straatstijl over de hele wereld, van New York tot Parijs en van Milaan tot Berlijn. Meestal in combinatie met een blazer en hoge hakken. Onder het motto: burgerlijk ontmoet sportief.

Dit geldt ook voor het Sweatshirt dat men dit seizoen het liefst combineert met strakke rokken die verdwijnen onder brede boxy-silhouetten. Quiltings zijn eveneens een blikvanger. U maakt van gewone truien een geweldige blikvanger doordat meerdere lagen stof met watten verbonden zijn tot een leuk, plastisch quiltpatroon. Het klassieke sweatvest wordt nu nonchalant gedragen onder de leren jas en verlevendigd met nieuwe details, zoals naar voren gedraaide naden, een revival.

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *