Retro ’70s Style: een vergelijking tussen toen en nu

24/02/2016

The 70ies are back! En wel op een heel veelzijdige manier. Je hoeft niet alleen aan de flared jeans, de flower prints en de vetkuif te denken. Hier een vergelijking met back in the day.

Het leuke van de huidige 70ies Retro Style is dat we alle bekende en meest geliefde elementen uit de 70ies nemen en ze in een nieuw, modern jasje gestoken hebben. Een eigentijdse look is gecreëerd waarin niets gelijk is gebleven, maar waarin veel herkenbaar is. We kunnen genieten van de elegantie en vrijheid van de jaren ’70, maar hoeven onze eigen stijl hier niet voor op te geven.

Indigoblau, Karomuster und der Officelook 70ies und heuteFarrah Fawcett in de Charlies Angels Office Look. En de Look van vandaag.

Farrah Fawcett met haar casual Business Look à la Charlie’s Angels inspireerde ons om donkerblauw met een fijn, klassiek patroon te combineren. Alleen vinden we tegenwoordig het patroon op de broek in plaats van de blazer. Het donkerblauwe uit Farrah’s flared jeans zien we terug in de Jersey blazer.

Boxy Retro Trenchoat und 70ies Trenchcoat lang und schmal
De trenchcoat toen en nu: zoek de verschillen.

We hebben ons ook laten inspireren door de fashion editorials van de 70s. De trenchcoat was in de 70er jaren overal te vinden. Ook Jackie Kennedy hield van de trenchcoat zoals we op de foto kunnen zien. Meestal werd de trenchcoat op knielengte gedragen. Dat is tegenwoordig anders. Onze moderne trenchcoat is kort en heeft een mooie O-vorm voor extra bewegingsvrijheid. Ondanks dit zien wij genoeg gelijkenissen.

Schlaghose in Denim-Blau und feminine Bluse.Jaqueline Bisset met flared jeans een een casual blouse. Hoe ziet dat er tegenwoordig uit?

Dan hebben we ook nog de eenvoudige en relaxte look bestaande uit flared jeans en een blouse, welke Jaqueline Bisset populair gemaakt heeft. We zien hem dit seizoen weer terug. Deze vrouwelijke blouses en broeken stralen kracht en rust uit.

Durchbrochene Strickmuster im 70ies Retro Style.
Licht gebreide items, geinspireerd door de 70ies.

Wat we in bijna alle fashion magazines van de 70s terug vinden zijn mooie gebreide patronen. Mooie patronen en elegante glans combineren we met een casual en comfortabele pasvorm. Wij dragen bij deze trui een sjaal met franjes en zo is de deze look helemaal af.

Onderstaande artikelen zijn allemaal in onze OPUS online shop te verkrijgen. Veel shop plezier!

70ies Retro Styles ganz modern und von heute

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *