Pastellfarbenes Seidentuch in der Sonne

Poederig, vrouwelijk, onschuldig – de zomer straalt in zachte pasteltinten.

12/03/2014

Doris Day, Audrey Hepburn of koningin Elizabeth II hulden zich al in kleuren zoals pistache, abrikoos, vanille of roze. Al sinds de jaren vijftig begeleiden poederige, delicate pasteltinten de zomermodetrends. De jaren zeventig zagen deze kleuren in strakke, grafische silhouetten. In de jaren negentig drongen ze zich zelfs op als modekleuren in de business-kledij. En niet zonder reden.

De vraag, of een kleur bij een bepaalde teint past, is praktisch achterhaald van zodra u groen, rood of geel niet in een vaste toon, maar in delicate nuances uitkiest. Daarom worden ze ook beschreven als rustgevend, zacht, getaand of romig. Deze kleurtinten hebben hun naam te danken aan het gelijknamig krijt, waarbij oorspronkelijk gedroogde kleurpigmenten gemengd werden met een volkomen neutraal bindmiddel. Dit is de perfecte basis voor zachte wistechnieken en zomerse beelden met geringe contrasten. Zo ontstaan er harmonieuze kunstwerken uit verschillende stoflagen.

Laten we teruggaan naar de kleurnuances: pasteltinten zijn gemakkelijk te combineren en vleien eender welke teint. Ze laten zich onderling wonderbaarlijk  mengen en benadrukken de zomerse look van fijne stoffen of beweeglijke, zijdeachtige oppervlakten. Deze zomer zijn de pasteltinten nóg meer in !  Kleuren zoals turkoois, roze of geel worden niet gecombineerd met wit, maar met grijze tinten. Zo ontstaat er een subtiel  kleurenpalet op basis van zongebleekte nuances zoals rook-blauw, grauwgrijs of crèmekleur. Ze laten zich niet alleen moeiteloos en op een elegante manier stileren, maar werken ook bijzonder relaxed met de vele variaties van heldere jeans, die we deze zomer ontmoeten. Een licht T-Shirt in een zachte kleur op een crèmekleurige jeansbroek, met daarover een lichte zomerjas in een bijpassend kleur, en we gaan op wolken door de zomer.

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *