PLY: de Hamburgse schatkist van de goede smaak

05/12/2013

Aan de designobjecten van het Hamburgse bedrijf PLY zou men zich kunnen blijven vergapen. Meubelklassiekers voegen zich hier bij vintageschatten en populair industriedesign. Ply rust klanten uit de gastronomie, detailhandel en bedrijven uit de projectsector uit en verzorgt de vormgeving van ruimtes van concept tot en met omzetting. Een idee met veel neiging naar goede smaak.

Het Hamburgse bedrijf Ply toont in meteen twee toonzalen originele meubelontwerpen uit de periode van de jaren ’20 tot ’60 en hedendaags design.   Ply staat overigens voor “plywood”, het triplexhout dat tot vandaag gebruikt wordt in de meubelbouw.
Beide tentoonstellingsruimtes liggen in het hart van Altona/Ottensen: PLY STORE bevindt zich in een omgebouwde voertuigenhal, PLYGROUND is ondergebracht in een voormalige visrokerij uit de jaren ’30.

PLY-showroom

Op in totaal 600 vierkante meter kunnen privébezoekers en zakelijke klanten hun ogen de kost geven aan goed design, rondstruinen, inkopen of gewoon creatieve ideeën opdoen. Onder de objecten bevinden zich meubelklassiekers van bekende ontwerpers zoals Alvar Aalto, Jean Prouvé en Egon Eiermann, originele vintagestukken en gerestaureerde industrielampen die aan het reusachtig fabrieksplafond hangen. Elk stuk is uniek! Want zo veel is duidelijk: Ply biedt zijn klanten geen alledaagse waren, maar meubelschatten, die de Hamburgse creatieve smederij uiterst strak en rustig in scène zet.

PLY-hamburg-hockerPly heeft al talrijke projecten verwezenlijkt. Daarbij horen scènerestaurants, cafés en hotels, conferentiezalen, boetieks en grote evenementen in binnen- en buitenland. In de reeks van bekende evenementen hoort ook de Fashion Week Berlin, waarvoor het Hamburgse designbedrijf in 2012 meerdere stijlvolle loungezones creëerde.

Creatieve inspiratie krijgen de bezoekers echter niet alleen bij het wandelen door de showrooms. Passend bij het thema inrichting biedt Plyground ook een kleine designbibliotheek. Een keer per maand vindt er bovendien ook een culinaire thema-avond plaats. Onder het motto “Eén avond. Eén thema. Eén kok” verwijzen experts op deze evenementen naar thema’s uit design en architectuur. Dat alles wordt begeleid door livemuziek en lekker eten.

Meer informatie over de bijzondere winkel vindt u op: http://ply.de/

PLY_Hamburg_plyground_vintage_Stuhl_hocker_Schubladenschrank_drawer

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *