Styling Pyjama Pants Mogsy

Ontwerperslieveling mogsy pants

05/03/2014

Ons ontwerpersteam is dol op het nonchalante silhouet van de mogsy pants. Hoe verklaren de ontwerpers het succes van deze broekvorm zelf? Een interview met head of design Kirsten Iwersen:

De trend van elegante pyjamabroek pikt OPUS meteen op met een hele reeks licht vloeiende broeken met de naam mogsy pants. Waarom zijn de pyjamabroeken – van uit het standpunt van de ontwerpers – geslaagd in de tocht van de slaapkamer naar de alledaagse zomerlook?  Wat definieert de mogsy pants?

“Het zijn vooral de luchtige, lichte snit en het grote comfort die deze broekvorm met zich meebrengt. En voor een look die slaagt in een ontspannen evenwicht tussen elegante details en een alledaags silhouet is zo een pyjama-achtige broek natuurlijk de perfecte basis!”

In welke situaties kan de mogsy pants het best gedragen worden?

“O, er zijn er verschillende! De zacht vloeiende vorm vergeeft meteen heel wat, als het om het figuur gaat. Daarom biedt ze zich volgens mij perfect aan als ontspannen weekendbroek. Anderzijds strekt de mogsy pants door haar tailleaccentuering het silhouet uit en zo lijken de benen – met om het even welke look men de mogsybroek draagt – nog langer. Ik draag ze daarom ook graag met een chique blouse, jeansjas en tasje als casual outfit om uit te gaan.  Ze is op een prachtige manier variabel.”

Dus kan deze nonchalante broek ook chic gedragen worden?

“Zeker en vast. Met een blazer en sandalen kan men de mogsy pants zelfs moeiteloos elegant stylen! Maar ook rocky, gecombineerd met een leren jekker, is ze een cool, contrasterend element voor een gemakkelijke outfit.”

Waarom zijn er in de OPUS-collectie meteen meerdere broeken met deze snit?

“Leuke prints brengen afwisseling bij de alledaagse broekroutine van jeans en co. En omdat de mogsy pants zo uitstekend gecombineerd kan worden met vele outfits, hebben we als designteam besloten, dat ze de perfecte basis is voor leuke patronen en moderne prints. Met strepen of een gedurfde dierenlook, men kan ze uiterst individueel mixen.  Voor ons als ontwerpers is de mogsy pants een heel belangrijke basis voor de vele mooie trends van deze zomer. Daarom hebben we zorgvuldig enkele varianten uitgekozen.”

Hartelijk bedankt voor de opheldering en de leuke tips.

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *