Newniq: De democratisering van design

27/12/2013

Voor beroemdheden is het de normaalste zaak van de wereld designkleding te dragen die exclusief voor hen ontworpen is. Voor gewone stervelingen zoals wij was dat tot nu toe eerder een droom. Maar nu is het de realiteit. Onder de naam „Newniq“ zijn twee vrouwen uit Berlijn een nieuwe onderneming gestart, die zich precies daarop richt: nieuwe en exclusief vervaardigde designproducten op het gebied van mode, accessoires en grafisch ontwerp. Op Newniq vind je allerlei prachtige ontwerpen, maar geen massaproducten. Want elk item is een unicum. Wij laten zien hoe je jouw geld voor de feestdagen zinvol kunt investeren!

01_Kette_geometrie_DavidBizer_neue_Design_Plattform_newniq

Kette “Geometrie” von David Bizer

„Newniq“ is het nieuwe crowdbuying-portal vanuit Berlijn. De naam is een unieke samenstelling van de woorden „new“ en de afkorting „niq“ van „unique“. Het concept van de beide oprichtsters Julia Depis en Judith Trifonoff is inderdaad uniek en tot nu toe het enige ter wereld. Kunstenaars en ontwerpers ontwikkelen een product dat in een kleine oplage wordt geproduceerd. Vervolgens stellen ze de producten met foto’s en omschrijvingen als online-veiling ter beschikking. Het product wordt echter pas geproduceerd als ze voor een product genoeg kopers hebben gevonden. Daarvoor geven de ontwerpers vooraf het aantal kopers aan dat nodig is om een item te produceren, en de bijbehorende looptijd van de veiling. Wanneer er genoeg geïnteresseerden zijn gevonden, wordt het product gemaakt en verzonden. Kopers van de producten kunnen er dan zeker van zijn dat ze een exclusief en nog niet eerder bestaand product hebben aangeschaft.

Judith Trifonoff und Julia Depis, die beiden Gründerinnen von NEWNIQ. Foto©Anne Deppe

Judith Trifonoff und Julia Depis, die beiden Gründerinnen von NEWNIQ. Foto©Anne Deppe

Maar niet alleen de fashionfans profiteren van dit nieuwe designplatform. Juist voor jonge ontwerpers is het een fantastische mogelijkheid hun creativiteit te laten zien en naam te maken met hun ontwerpen. Tevens voorkomt Newniq de productie van overtollige producten, aangezien uitsluitend dat wordt geproduceerd wat werkelijk wordt afgenomen. Daarnaast kun je gerust zijn: wanneer er niet genoeg kopers voor een product worden gevonden, wordt het geld natuurlijk weer terugbetaald.

Clutch von Franziska Klee

Clutch von Franziska Klee

Als jij ook nieuwe, individuele lievelingsproducten wilt ontdekken, kun je je kostenloos op www.newniq.com registreren. Wij wensen je daarbij veel plezier!

so_funktioniert_newniq_werde_kaeuferAlle Bilder: Newniq

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *