New shapes for shirts: Boxy en O-vorm

07/03/2013

Nobody is perfect, but everyone is special! Vinden jullie ook niet? Het zijn toch juist de hoeken en randen die een mens werkelijk interessant maken; dat geldt ook voor de look. Wij zijn daarom gek op alles dat hoekig of oversized gesneden is, zoals boxy topjes of O-vormen. Maak het podium vrij voor onze New shapes for shirts en daarmee de vele combinatiemogelijkheden.

K2-Opus-angeschnittene-ueberschnittene-Aermel

Wij experimenteren graag met kleuren, stoffen en ook vormen. Vele van onze hoofdartikelen zijn ondertussen oversized gesneden en men ontkomt al helemaal niet meer aan breed gesneden schouders. Waar kan men de boxy-snede aan herkennen? Heel eenvoudig, aan het verkorte hoekige silhouet. Wanneer men een boxy shirt op de tafel uitlegt, dan kan men met een stift de omtrek van een vierkant natekenen. Vrij naar het motto “vierkant, praktisch, goed” bewijzen boxy topjes dat mode niet altijd smal en nauwsluitend hoeft te zijn om een vrouwelijke uitstraling te hebben.

K2-Opus-Boxy-Style

Bij het stylen moet men echter wel op enkele kleinigheden letten: in de zomer ziet boxy er het beste uit met een licht koord of viscose. Om de proporties van het XXL-silhouet te compenseren raden wij aan om te combineren met skinny jeans, shorts, of een smalle chino-broek. Nauwsluitende topjes onder de korte pullover kunnen bovendien voorkomen dat de outfit de buik laat zien.

K2-Opus-O-Shape

De tegenhanger van de boxy-snit is de O-vorm: Waar kan de O voor staan? Oustanding? Oversized? (Extra)-Ordinary? Nee, hij staat heel eenvoudig voor de letter O, waaraan de snit zijn vorm ontleent. De O-lijn, of O-vorm, ziet men vaak bij shirts of extreem brede parka’s, die bij het bovenlichaam en de heupen ovaal gesneden zijn. Het heupgedeelte is opvallend uitgezet en de zoom is zeer samengetrokken; zo ontstaat het nonchalante O-effect. Een beetje anders en ongebruikelijk, maar shirts met een O-vorm zijn in ieder geval een must have.

 

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *