Natuurlijke schoonheid: het tencelhemd Finni

31/05/2013

Waarom zouden we het hier over stoffen hebben? Is dat niet een heel technisch thema? Vezels? Textiel? In het geval van tencel is het echter uiterst spannend en totaal innovatief. Je moet gewoon weten wat je precies in je handen hebt, wanneer je de zachte, zijdeachtige stof met de coole denimlook door je vingers laat glijden.

Tencel voelt daadwerkelijk zo koel, glad en flatterend aan als zijde en het is net als het vloeiende weefsel voor 100 % een natuurlijk product. Het organische weefsel komt bijna direct uit de natuur in je kleerkast, want nu komt het strafste: de tencelvezels kunnen uit oude materialen – bv. verkleind beuken- of sparrenhout- gewonnen worden. En dat zonder toevoeging van chemische producten. Miljarden uiterst fijne haartjes uit cellulose worden door middel van een volledig nieuwe techniek verbonden tot draden, die heel glad, heel zacht en toch heel stabiel zijn. Zo stabiel, dat ze met wash-effecten verfijnd kunnen worden, waardoor er een denimlook ontstaat.

In vergelijking met katoen ligt de kreukloze tencel aanzienlijk lichter op de huid en ondersteunt hij het lichaamsklimaat zo goed als een ademactieve functionele stof: bij warmte koelend, bij koude verwarmend. Daarom worden de gerecyclede vezels ook bijzonder vaak gebruikt voor de productie van jeans- en blousestoffen of sportieve functionele kleding. Men vindt ze ook vaak terug in lakens, ondergoed en in hygiënische- en cosmetische artikelen.

Vooral ‘s zomers zijn kledingstukken uit tencel daarom fantastische en veelzijdige talenten, die men in het oog moet houden. Onze favoriet: het modieuze tencelhemd Finni. Met zijn staande kraag, de kleine borstzakjes en de knopen in houtlook is het een absoluut prachtstuk uit onze collectie en past het uiterst goed op shorts, lichtgekleurde broeken of op de populaire double-denimlook.

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *