Moonwashed: het mystieke maanfenomeen in de mode

07/10/2013

“Oeps, wat doen die daar?”, heeft de ene of de ander zich zeker al eens afgevraagd, als hij bij het passen van een nieuwe jeans deze merkwaardige steentjes in de broekzak ontdekte. Het antwoord is eenvoudig: Deze puimsteentjes worden samen met de jeans en in veel bleekmiddel gedrenkt gewassen. Zo krijgt de spijkerbroek een prachtig gevlekte moonwashed-look die doet denken aan het kraterlandschap op de maan en vandaag een comeback maakt.

K5_PO10_detail

Twintig jaar geleden waren moonwashed-jeans het van het en kenden ze hun absoluut hoogtepunt. Popsterren zoals Michael Jackson en Madonna hadden ze en ook veel van onze helden uit de series van de jaren ’80 droegen ze. Moonwashed-jeans verdwenen dan voor een tijdje van het toneel en golden als achterhaald en lelijk. Ten onrechte! In de nasleep van de al lang aanhoudende jaren ’80-trend zijn de afgebleekte jeans met de gemarmerde patronen gelukkig terug van weggeweest!

Al diegenen die gezworen hebben niet nog eens mee te doen met deze stijl, staan nu voor een moeilijke beslissing, want Moonwashed-jeans zijn weer in en helemaal niet naar de maan. Met opvallende wassing of subtiele patronen in discreet grijs, de keuze is aan u. Wij zijn er lang weer verliefd op.

 

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *