Monochroomlook: de combinatie van dezelfde kleuren op elkaar

29/07/2013

In de mode is het al een tijdje al kleuren wat de klok slaat. Onze zomer was bont en wild. Maar geniepig en stil is er een leuke nieuwe trend door de achterdeur naar binnen geslopen, die rust in de kleerkast zal brengen. Passend bij de herfst, die ons omhult met donkerte en koude wordt het mystiek in de mode. Het grijs-op-grijs van de hemel wordt weerspiegeld in de elegante monochroomlook.

De eenkleurige look heeft echter weinig te maken met winterdroefheid. De schakeringen op het palet zijn wel minimaal wat kleur betreft, maar maximaal qua werking. Kleur-op-kleurcombinaties vestigen de blik immers op materialen, details en oppervlakken. Daarbij is het echt om het even, of de basiskleur van uw look blauw, grijs of groen is, omdat de strakke combinatie werkt met alle kleuren van het seizoen.

Opdat de monochroomlook niet saai werkt, moet u met kleine details spanning brengen in de outfit. Met dasprints op broeken, bikerelementen op sweatshirts of  Boxy-Shapes op bloezen… Wie zich qua kleur inhoudt, mag zich door middel van deze blikvangers weer naar de voorgrond wurmen.

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *