Mix it up & wash it out: Patronenmix meets garment wash

09/05/2013

Patronen en prints zijn de trend van het seizoen! Doelmatig maar gedurfd gemixt, grafisch, bloemig of abstract. Alles kan! We vinden ze terug op broeken, hemden, blasers, rokken of jurken en kunnen ze apart of als gedurfd statement in combinatie dragen. Maar dat is nog niet alles! Nu trekt ook de zomer binnen in de patronenmix en samen met hem duiken er nieuwe, spannende oppervlakken op. Een daarvan: de garment wash.

Patronen en prints waren tot nu toe fel gekleurd, maar nu wordt de bonte mix aangevuld met de moedige garment wash, die we anders vooral kennen van afgewassen jeans. Maar nu verovert de afgewassen look ook de rest van onze kleerkasten en wordt hij aangetroffen op bovenstukken, rokken en alle soorten broeken.

k3-mix-it-up-wash-it-out

Voor het strandgevoel zonder meer hebben de trendsetters dit jaar goedkeurend gekeken naar de California beach look, omdat de garment wash hier bijzonder tot zijn recht komt. Authentiek afgewassen spijkerbroeken of apart gekleurde stukken in pastelkleuren worden daarbij met alle eenvoud gecombineerd op jurken en broeken met schattige, vrouwelijke prints. Dat ziet er uit als zomer. En voelt net als dat gevoel na een lange dag aan het strand, wanneer je haar nog vol zand en zout zit en je huid vers gebruind ruikt. Net zoals vakantie. Ongecompliceerd en vrij.

En ook de trendy neonkleuren werken, alsof de zon haar sporen hier heeft achtergelaten. Licht afgebleekt en zachter gemaakt. En toch: met deze look ben je altijd en op om het even welk moment chic en mooi gekleed. Dat is het vakantiegevoel dat ook na weken nog zijn voelsprieten opsteekt om ons terug te halen en ons met zijn ontspannen flair in de ban houdt. De flair van ontspanning, wanneer de lucht trilt van de warmte en we gewoon gelukkig zijn. Is het niet fantastisch als we van mode zulk gevoel krijgen?

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *