Mix and Match: patronen combineren

17/06/2013

Een rok met mooie all-over-print, een jersey hemd met strepen en een door en door ethnodoek met patroon… Vroeger zou je met deze patroonmix een experimenterende exoot geweest zijn. Maar niet dit jaar! Want nu toont de mode zich van haar moedige kant en de mix and match met verschillende prints draagt het modepredicaat: smart en stijlvol!

Voortaan mixen niet alleen insiders meer, maar ook andere modeliefhebbers wat hun bevalt. Daarbij creëren ze opwindende looks met een hypnotiserende werking. Bolletjes op strepen, paisleys op colourblocking, miniprints op maxipatronen. Maar het kan ook rustiger, met kleine tekeningen en gedekte kleuren.

k3-mix-and-match_detail
Maar zowel voor meesters als voor nieuwelingen van de mix and match moeten er enkele regels gevolgd worden: altijd de totaalcompositie in het oog houden en niet te veel schreeuwerige prints met elkaar combineren. Soms is minder immers meer – ook bij deze trend. Wanneer een head-to-toe-look dus teveel van het goede is, kan je de outfit gemakkelijk met een monochroom stuk kalmeren. Bovendien moet je er op letten dat minstens één kleur naar voren komt. Wie deze tips volgt, zal veel plezier hebben aan de bonte patroonmix.

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *