Lurex – het glansgaren voor feestelijke looks en outfits

14/11/2013

Iedereen heeft er al eens over gehoord en heeft in zijn kast minstens één kledingstuk hangen uit: lurex. Maar wat is het precies? Achter het abstracte begrip zit een mooi glitterend glansgaren verscholen, dat voor leuke effecten zorgt. Als casual look in jaren ’70-stijl, feestknaller of als elegante avondjurk… Lurex is de toverstof, die van een gewone outfit iets speciaals maakt.

Hoewel de naam lurex wettelijk beschermd is, wordt hij in de textielsector praktisch voor alle gemetalliseerde garensoorten gebruikt.  Het tolle effectgaren bestaat uit polyester, dat bedekt wordt met aluminium en daarna overtrokken wordt met kunsthars. Naargelang kwaliteit en vereiste zijn er verschillende graden verkrijgbaar, die zich onderscheiden door verschillende was- en strijktemperaturen. De basiskleur van lurex is metalic zilver, maar door middel van verschillende beschilderingen met kunsthars kunnen er ook andere nuances verkregen worden.

K6_Opus_Lurex_Glitzergarn_fuer_Party_Looks_und_festliche_Outfits_detailDaarom is er vandaag lurexmode in bijna alle effecten en kleuren.  Leuk aan lurex is de veelzijdigheid en natuurlijk ook de heel speciale kleur. Kledingstukken kunnen volledig uit lurex bestaan of alleen gedeeltelijk glanzen. Daarom zijn een top of jurk uit lurex een leuk alternatief op het kleine zwarte jurkje, omdat ze minstens zo elegant zijn, maar iets modieuzer.

Maar dat is nog niet alles: voor durvers zijn er opvallende lurexbroeken in alle kleuren, om nog maar te zwijgen van schoenen en passende sokken uit lurex en katoen. Een groot voordeel van het glansgaren is dat de stof niet alleen trendy, maar ook comfortabel is om te dragen.

delen

One thought on “Lurex – het glansgaren voor feestelijke looks en outfits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *