Los, casual, licht: Blousons zijn de nieuwe blazers.

12/12/2013

Samen met hun speciale variant, de college jas, doen zij vele van ons denken aan sport en aan de Highschool-films van de jaren ’90: blousons. Nu maken zij zich los van hun sportieve imago en zijn veelzijdiger dan ooit: elegant, casual en licht. Met hun nieuw geïnterpreteerde look verleiden zij met andere vormen en lichte stoffen. Door de vele combinatiemogelijkheden heeft u met de blazer als klassieke allround-begeleider een streepje voor. Laat het doek opengaan voor onze nieuwe modesterren!

Blousons zijn de nieuwe evergreens van de mode. De lichte, korte jassen onderscheiden zich door hun band bij de mouwen en heupen, die deze bij de onderste zoom de typische opgeblazen look geeft. Blousons onderscheiden zich meestal van blazers door een ritssluiting en enkelen hebben ook een capuchon.  Qua kleuren kennen de “nieuwe blazers” geen grenzen. Zij zien er veelzijdig uit – met grafische opdrukken, geometrische patronen of klassiek eenkleurig in zwart.

De nieuwe blousons gebruiken hiervoor dunne stoffen. Zo ook onze nieuwe lievelingsblouson Jacey met ritszakken en een kleine opstaande kraag, die – afhankelijk van de gelegenheid en smaak – open of dicht gedragen kan worden. Net als blazers laten zij zich bijna met alles combineren: een basisshirt of blouse eronder en een spijkerbroek – het staat altijd goed. Tenslotte, wanneer het weer wat zachter wordt, kan men blousons ook goed als overgangsjas dragen en met een chino-, linnen- of jerseybroek combineren. Rond de outfit stijlvol af met sportieve sneakers. Wie van opvallender houdt, kan blousons ook glamoureuzer maken, indien men het met een deftige potloodrok of avondkleding combineert.

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *