Frühjahrsputz mit frischen Blumen

Lenteschoonmaak en verse bloemen: Alles een beetje oppeppen a.u.b.!

08/03/2014

Bah, de winter blijft maar duren, dat is zeker. Maar daardoor laten we ons nu, wanneer de dagen steeds langer worden, toch niet afschrikken? We raden aan: mouwen opstropen, stofdoek vastgrijpen en aan het werk. We maken alles schoon en heten de lente hartelijk welkom. Ten slotte begint ze al over twee weken! Wanneer alles glanst als een spiegel en het laatste winterse stofje weggejaagd is, is het tijd voor verse bloemen.

En ook hier zijn er nieuwe trends op te tekenen. Ligt er ergens in uw huis nog een kleine collectie oud glas, dat nog niet in de glasbak is geraakt? Des te beter! Werp er toch eens een blik op en probeer u de containers voor te stellen zonder etiket. Helemaal niet zo slecht, toch? Vooral het bruine glas ziet er leuk uit. Maar ook sommige mooie jampotten met schroefdeksel zien er heel bijzonder uit. Ze passen perfect bij de Kinfolk-trend, die ons al sinds vorig jaar omgeeft in de binnenhuisinrichting.

Frühjahrsputz mit frischen Blumen

Zweige und Frühblüher in DIY Vasen

Kies de mooiste glazen potten uit, laat ze een nacht weken en peuter er daarna voorzichtig de etiketten af. En dan naar de weide. Want daar spriet het al overal. Heel mooi in dit seizoen zijn smalle twijgen met zachte bloesems -zoals bijvoorbeeld appelboom- of kerselaartwijgen-, grassen en ook planten met grote, winterharde bladeren. Die nemen we mee naar huis en combineren we met enkele tulpen uit de bloemenwinkel. Zo ontstaat een heel natuurlijke, spannende mix van fijne en wilde planten, die in de doe-het-zelfvasen bijzonder sterk tot uiting komen. Nu mag de lente komen!

foto’s: Anne Deppe

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *