Tagarchief: sweatpants @nl

De joggingsbroek – van de bank op de catwalk

15/07/2013

Enige tijd geleden werd de joggingbroek heimelijk gedragen, thuis, na het werk , tijdens het kijken naar de telivisieseries van de vooravond Wanneer er helemaal niet op je gelet werd. Die tijd is echter voorbij. De joggingbroek dring door tot het straatbeeld. Er is veel veranderd tussen de klassieke oervorm en de huidige modellen – de joggingbroek is beschaafd geworden. De kenmerken zijn behouden gebleven: De dikke sweatstof, de elastische tailleband, de rechte pijp en de bandjes bij de uiteinden.

Voor de meesten van ons is de joggingbroek het symbool voor comfort. Hij moet comfortabel zijn en de benen de nodige ruimte geven. Velen waarderen hem ook wegens zijn ongedwongen, sportieve uiterlijk. Dat men de baggy-look echter ook buiten het huis of de sportschool draagt was een paar jaar geleden nog nauwelijks te denken. Maar mode zou geen mode zijn wanneer zij niet steeds iets nieuws zou vinden en zo gaven designers, bloggers en sterren een nieuwe, frisse look aan de comfortabele sportbroek.

Gecombineerd met een blazer krijgt de anders zo sportieve stijl een volledig nieuwe draai – deftiger, vrouwelijker, maar nog steeds nonchalant. Versiert met leren details en ritsen wordt de joggingbroek een echte modetopper en wanneer deze gecombineerd wordt met een vrouwelijke zijden blouse, dan is het een geschikte party outfit. De joggingbroek Miranda past bijzonder goed bij een spijkerjasje van zwart denim met lichte used wassing – onze lievelingslook.

By the way: In vele bevolkingskringen is het taboe om sportbroeken ook buiten het sporten te dragen. Dit is niet zo bij ons! Wij vinden de ongedwongen sweatpants zo leuk, dat wij er ondertussen een volledige dag aan gewijd hebben. De dag van de joggingbroek vindt plaats op 21 januari 2014. Iedereen wordt opgeroepen om op deze dag de vroegere modezonde genaamd “joggingbroek” te herdenken door deze een dag lang te dragen, ook in het openbaar!

 

delen