Tagarchief: gebreide mantel

De poncho en de cape – gezellige overjassen met heel veel stijl!

08/08/2013

Zodra het kouder wordt, is het voor ons vanzelfsprekend om naar een jas, parka of mantel te grijpen. Alleen jammer dat onze zorgvuldig samengestelde outfit er meestal helemaal onder verdwijnt. Daarom geven we nu de voorkeur aan een casual en gezellige overjas. Poncho’s en capes zijn stijlvolle alternatieven voor overgangsjassen. Dat was al lang geen geheim meer voor de beroemde Engelse meesterdetective die van de geruite cape zijn modieuze handelsmerk maakte. Wij denken er het volgende over: een goede combinatie, Sherlock! De cape heeft zich nochtans al geruime tijd ook buiten Bakerstreet doen gelden. Hij veroverde niet alleen de catwalks van de grote steden, maar ook de harten van vele beroemde fans zoals Doris Day, Roodkapje, de hippies of de bewoners van het Andesgebergte. En dit seizoen zullen er zeker nog wat fans bijkomen …

De poncho komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, waar hij werd gebruikt als bescherming tegen de regen. Een doek werd eenvoudigweg voorzien van een gat in het midden waardoor men zijn hoofd kon steken. Ook capes werden al in de Middeleeuwen door edele mannen gedragen, toen nog als mouwloos onderkleed dat aan de voorzijde open was en soms van een kap was voorzien. Later was de cape bij de Britse adel bijzonder in trek en kreeg daardoor niet alleen een zekere cultstatus, maar ook een adellijk tintje, dat de filmsterren Grace Kelly en Doris Day in de jaren 50 zich eigen maakten. In het tijdperk van grote elegantie en klasse werd de mantel gecombineerd met een kokerrok en handschoenen en zo werd een statement look gecreëerd.

Opus_Poncho_und_Cape_detail

Zelfs vandaag de dag zijn capes en poncho’s een echt modestatement. Als ze op een dappere manier gecombineerd worden, veredelen ze eenvoudige outfits zonder veel moeite, aangezien u ze in een handomdraai over de schouders kunt gooien. Ze bestaan in veel materialen en vormen, van het aparte kabelpatroon tot de wilde etno-look. Karakteristiek blijven haar mouwloze, wijde model en de klassieke A-lijn. Nieuwere modellen verrassen ook graag met een oversized snit, een kap, kwasten of een staankraag.

Capes en poncho’s – zoals bijvoorbeeld ons Amarylis-model – zijn heel gemakkelijk te combineren. Casual capes uit een zachte wolmix zien er geweldig uit in combinatie met een skinny jeans, een legging of over een jerseyjurk. Als u dat alles met hoge hakken combineert, krijgt u niet alleen een casual look, maar ook een sexy look.

delen