Iets nieuws uit iets ouds: Chanel-jasje met biker-elementen

15/02/2013

Het Chanel-jasje staat al eeuwig en altijd voor elegantie, stijl en chicheid. Ontworpen door Coco Chanel persoonlijk was het synoniem voor een comfortabel en stijlvol jasje voor modebewuste vrouwen. Toen die vrouwen eigenlijk nog een korset droegen, was Chanels idee om de dames meer bewegingsvrijheid te geven immers nog een schandaal. Maar de Parijse vrouwen stelden het nieuwe jasje al snel op prijs, dat gemaakt was van zachte tweed en voorzien was van een voering en zakken. Zo begon het zijn zegetocht door de wereld.

Iedereen droeg het, iedereen had het nodig. Toch verdween het degelijke stuk met de tijd uit de kleerkasten en Karl Lagerfeld in hoogsteigen persoon bracht het Chanel-jasje pas in 1986 weer op de catwalk om het image ervan af te stoffen. Sindsdien werd het prachtstuk van Coco Chanel steeds weer opnieuw ontworpen.

Nu maakt het Chanel-jasje een comeback met nieuwe elementen, want dit seizoen smelten twee klassiekers samen tot één enkel hebbeding. Bij ons gaat het Chanel-jasje een verhouding aan met het bikerjasje. De boucléstof blijft, de elegantie blijft, de kraagloze vorm blijft – nieuw zijn de scheef lopende ritssluiting, de zakjes en mouwtjes met ritsdetails en de lichte taillering. Een harmonische, moderne en pittige combinatie, die ons nieuwe, talloze stylingsmogelijkheden brengt. Wie had er kunnen denken dat de ruige leren jekker voor motorrijders en het kleine, fijne tweed jasje zo goed bij elkaar zouden passen. Een perfect koppel! Ook wanneer ze op het eerste gezicht zo verschillend zijn, hebben ze één ding gemeen: Ze zijn een uitdrukkingsmiddel van een hele generatie geworden en zijn ook vandaag nog overal bekend en populair. Zoals Coco Chanel immers ooit zei: “Mode gaat voorbij. Stijl blijft”.

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *