Hot, hotter, hotpants – de nieuwe beenvrijheid

24/06/2013

Hoe warmer de zomer, hoe heter de broeken – althans in figuurlijke zin, want nu is het tijd voor hotpants. Als afgesneden jeansbroek, sportieve shorts of als zeemansbroek tot in de taille – als ze op de goede manier gestyled zijn, zorgen de strakke broekjes in de zomer voor de juiste hoeveelheid nonchalance.

De hotpants werden immers bekend door de tennisster Runny Austin die in 1932 als eerste vrouw in het openbaar een korte broek durfde te dragen. Op de tennisbaan toonde ze haar blote benen in een geplooide korte broek. Revolutionair en toch trendsettend! Van toen af aan werd het sportbroekje, dat net tot aan de dijen kwam, namelijk steeds populairder en het werd de speelse must-have van vele moedige vrouwen die duidelijk genoten van de nieuwe beenvrijheid.

k3-Hot-Pants-und-Sommer-Shorts

In de jaren zestig werd de short steeds vaker gedragen als kort vrijetijdsbroekje en die trend resulteerde in de vroege jaren zeventig in de nog krapper zittende hete broekjes – de hotpants. Ze waren vooral heet vanwege hun buitengewoon vrije pasvorm dat het achterwerk net bedekte. Vooral voor de look met rokken met een hoge split vooraan waren de hotpants een perfecte stylingspartner, want ze verborgen de plekken die vrouwen liever niet toonden. Als de hotpants solo gedragen worden, staan ze toch bekend voor hun bewegingsvrijheid.

Als hotpants leuk gecombineerd worden, kan men een casual dag- en nachtlook tevoorschijn toveren die in de zomer voor concurrentie zorgt voor de minirok. Overdag kan het broekje perfect worden gecombineerd met een effen topje zonder mouwen of een luchtig gebreide trui. Met brede shirts van vloeiende stoffen of met een blazer ziet de outfit er in een mum van tijd elegant uit en verdient de look ons stylingslabel: zeer casual en supersexy!

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *