Hej Kopenhagen – In het spoor van Deense designs

08/02/2013

Wie maandelijks een nieuwe collectie creëert, heeft veel input en inspiratie nodig – daarom zijn we bij het OPUS-designteam veel onderweg en doen we op de hele wereld ideeën op. Zo waren we vorige week met z’n drieën op pad in Kopenhagen. Fashionweek roept, wij er dus heen. Wat we zagen en beleefden was een leuke dag met de mooiste Scandinavische puurheid.

De stad, de winkels, de beurzen en shows zaten bomvol, de stad leefde en iedereen was blij om er bij te zijn. We zijn de hele dag alleen vriendelijke mensen tegengekomen – het kleine Deense volk vertegenwoordigt sowieso bijna alle Scandinavische clichés van de beste soort: altijd vriendelijk, superjong en open.

Op straat rustige, nonchalante schoonheden (Deense en Zweedse vrouwen hebben helemaal hun eigen stijl – heel vanzelfsprekend, nooit geforceerd of kunstmatig en daarbij modieus en losjes – Deense vrouwen zijn immers pragmatisch ingesteld, in Denemarken kan men in kantoorkleren wonderbaarlijk opstappen op de fiets…

Bij het struinen door de stad worden we natuurlijk aangesproken door de relevante, Scandinavische merken zoals Fillipa K,, Acne, Malene Birger (in vele conceptwinkels werd de 10de verjaardag van haar label gevierd met charmante kleine verjaardagstafels), Stine Goya, WoodWood of Custommade met hun nieuwe, frisse en supercoole lentecollecties in het al vermelde strakke, gestructureerde en heel trendsettende Scandinavische design (de blousonjasjes als belangrijkste stuk in elke collectie deden ons steeds opnieuw in een roes van hebben en willen komen…).

Het Scandinavische design is duidelijk beïnvloed door zijn stijliconen en oervaderen Arne Jacobsen, Poul Henningsen enz., die nog altijd onze smaak en interieurstijlen bepalen: nooit waren lampen, tafels en stoelen van deze ontwerpers populairder dan vandaag – een must-have voor elke designliefhebber – tijdloos en onopdringend, stijlvol, eenvoudig en individueel. Alles past perfect in de wereld van Opus – even strak, slim, naturel.

Das Must-have der Modemesse in Kopenhagen: Die Fashionbag

Das Must-have der Modemesse in Kopenhagen: Die Fashionbag

Zulke eenvoudige, elegante indruk maken ook de Kopenhaagse cafés (met hun heerlijk gezonde broodjes en smoothies), alsof je in een designtentoonstelling zit. Onze geheime tip: Het wondermooie café Beau Marché. Hier kun je vintagemeubelen kopen en tegelijkertijd genieten van kleine gerechten.

Als ideale afsluiter van de dag soupeerden we op de opmerkelijk grote en moderne luchthaven Kastrup bij de schattige rood-wit gestreepte hotdogkar.

Met lome benen maar vervuld van geluk en nieuwe ideeën gingen we naar huis – Tak for sidst, København!

Foto: Beau Marché

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *