Glamoureus en glanzend: pailletten voor het feestseizoen

31/10/2013

Tegenwoordig tonen de dagen zich ‘s ochtends vroeg al grauw, dof en triestig. Schitterend, oplichtend en glamoureus wordt het daarentegen in onze kleerkast. Zodra er ‘s ochtends geen zonnestralen meer door het raam komen en glinsterend in onze badkamerspiegels gebroken worden, schitteren de kleren in de etalages met des te meer glans. Want: met het begin van het feestseizoen keren ook de pailletten terug. Zulke schitterende vooruitzichten…

Pailletten verlenen ons een heel blitse look – voor het volgende feestje of voor oudejaarsavond, dat is om het even. Omhuld door talloze glinsterende plaatjes trekken we de blikken alleen maar op ons. Het begrip, dat bijna uitsluitend in het meervoud wordt gebruikt, komt van het Franse woord “paille” (stro), wat oorspronkelijk – iets minder glamoureus – gewoon stipjes uit metaal betekende. Aanvankelijk werden pailletten uit platgewalste draadringen gemaakt en waren ze metaalkleurig, dus vooral goud-, zilver- of koperkleurig. Vandaag worden de schitterende plaatjes behalve uit metaal al lang uit kunststof gemaakt en dat in alle mogelijke blinkende kleuren. Zo staan ze voor pure glamour. Pailletten zijn meestal heel dun, rond of ovaal en gewoonlijk vier tot tien millimeter breed.

Pailletten_Blazer_Jades_fuer_das_Party_Outfit_detailWat ooit voornamelijk voorbehouden was voor avond- en dansjurken, heeft al lang zijn weg gevonden naar andere kledingstukken. Zo worden pailletten ondertussen ook op rokken, broeken of accessoires genaaid. Ons motto luidt: minder is meer! Concentreer u liever op een paar blinkende details, die u op een eenvoudige jeans of een rok combineert. De paillettenblazer Jades uit onze huidige collectie is er in zwart en grijs. Het statementstuk voor fashionista’s past uitstekend op een eenvoudige cilinderbroek zoals Emily Stone. We wensen u een schitterende look.

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *