Gemakkelijken lekker: grillrecepten voor vrouwn

10/06/2013

Eindelijk kunnen we ‘s avonds weer lang buiten zitten, onze vrienden uitnodigen en in de tuin of op het balkon lekker barbecueën. En terwijl wij vrouwen binnen komkommers en tomaten voor de salade snijden, zijn de heren der schepping buiten met kolen, barbecuebestek, en het vlees aan de gang. Barbecueën is toch een mannenzaak, dat is althans de heersende opvatting. Ten onrechte! Wij vinden: ook vrouwen kunnen de barbecue prima aanmaken – en daarbij mag het ook best eens wat anders zijn dan de klassieke worstjes, steak en salade.

Neem bijvoorbeeld de beroemde kebabspies en prik daar dan eens wat anders aan: aardappelen, rozemarijn takjes en andere lekkere onderdelen. Prik deze simpelweg aan een stokje en begiet ze voor het grillen met een marinade van olijfolie, peper, paprikapoeder en tijm. Onze tip: gebruik salie in plaats van tijm en rozemarijn. Dit geeft het geheel een kruidige pittige smaak.

© Brett Stevens/cultura/Corbis

© Brett Stevens/cultura/Corbis

Een stuk gegrild vlees past ook goed tussen twee boterhammen! Met een stuk kip- of kalkoenfilet, aan beide zijden goed gebruind, kunt u in een handomdraai een lekkere sandwich bereiden. Dat smaakt het best met kakelverse groenten zoals tomaten, slablaadjes en avocadoschijven. Een beetje marinade of barbecuesaus erover en klaar!

Een van de redenen waarom we graag barbecueën zou wel eens aan het heerlijke barbecuearoma kunnen liggen. Als u dat liever proeft in brood dan in vlees, kunt u gewoon een baguette of ciabatte enkele minuten op de gril leggen. Als topping neemt u zelfgemaakte Bruschetta, klassiek met mozzarella of iets exotischer met schapenkaas en gegarneerd met geroosterde pijnboompitten. Serveer het geheel op een bedje van rucolablaadjes. En klaar!

© Ocean/Corbis

© Ocean/Corbis

En zo maakt u bruschetta: snij tomaten en uien fijn en doe ze in een kom. Doe er fijngesnipperde knoflook bij. Kruid dit met zout en peper en een beetje olijfolie. Voeg naar wens fijngehakte basilicumblaadjes toe. Doe tenslotte alle ingrediënten op het geroosterde brood.

En nu: kunt u heerlijk van het barbecueseizoen gaan genieten…!

title: © Line Klein/cultura/Corbis

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *