Blick von der Dachterasse über Gran Canaria

Fotosessie „The Place of my Days“ – Achter de schermen.

26/03/2014

Een stralend zomerlicht, modefoto’s die getuigen van veel relax en die eruit zien, alsof ze moeiteloos en zonder de minste inspanning genomen werden: zó betoverend zijn de foto’s, die het verhaal vertellen van de OPUS-shooting “The Place of my Days”. Hoe ontstaan deze foto´s, wie creëert ze en wie realiseert ze ? We hebben de styliste Leonie ontmoet en zij heeft deze intimiteiten voor ons onthuld:

“Nog vóór we op de set aankomen, stellen wij door middel van moodboards en korte karakterbeschrijvingen precies vast, welk verhaal we wensen te vertellen. Als we het hierover eens zijn, gaat het erom de aangewezen locatie en het juiste gezicht te vinden. Het model Linnea vertegenwoordigt voor ons perfect de nonchalante, ontspannen look van de collectie. We hebben op Gran Canaria gefotografeerd, omdat we daar een interessante mengeling vinden van strandscènes en een zonnige stadsarchitectuur, met een aangenaam bruisende activiteit. Het perfecte decor voor “The Place of my Days”.

Model und Team Schwarz-Weiß entspannt in der Pause

model-team-schwarzweiß-gran-canaria

We waren met acht personen op de set. Een goed overzienbaar team, bestaande uit het model, een fotograaf met zijn assistent, een digitale operator, art directors, stylisten en een make-up artiest. Jawel, er zijn zo veel mensen nodig om luchtigheid en zomer in frisse foto’s om te zetten.

Ik was persoonlijk vooral begeesterd door de architectuur en de kleurenwereld. De gebouwen uit de jaren zeventig op Gran Canaria waren liefde op het tweede gezicht. Door de poses en de – bewust ingezette – geringe scherpte van de achtergronden hebben we fantastische foto´s bekomen met een stedelijke flair, die tegelijk licht en zacht werken.  De zachte pasteltinten van de collectie hebben zich zeer harmonieus in het milieu geïntegreerd. Zo was het een waar genoegen, de kledingstukken te koppelen aan de geselecteerde locaties en te zien hoe vlot het concept samenvloeide.

Stylistin, Foto-Team und Model im Wind auf Gran Canaria

styling-fotoshooting-windig-fototeam-gran-canaria

Ons klein geheimpje was echter het weer. Als je de foto’s bekijkt, zal je het nauwelijks kunnen geloven, maar er woedden wilde stormen op de Canarische eilanden. Dat is natuurlijk een heel bijzondere uitdaging voor de stylisten, die ervoor verantwoordelijk zijn dat de kleding perfect zit. Wij moesten gedeeltelijk improviseren en bovenstukken met veiligheidsspelden aan de broek vastmaken, zodat de kleding op zijn plaats bleef. Ook de make-up artiest en het model hebben een geweldige job gedaan en ervoor gezorgd, dat de windsterkte op de foto´s niet te merken is.  We hebben een opwindende, geweldige tijd doorgebracht op Gran Canaria. Ik kijk al uit naar de volgende sessie!”.

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *