Een golden oldie: de comeback van de gebreide trui

30/12/2013

Warm, behaaglijk, veelzijdig – gebreide trui is dé evergreen onder de winterkleding. Als de temperaturen onder het nulpunt zakken is de trui als basisstuk onder de jas niet weg te denken, of het gaat om een trui met kabels, raglanmouwen of gebreid in tricotsteek. En dit seizoen is de behaaglijke allrounder wel bijzonder gevarieerd. In termen van styling kent de verbeelding geen grenzen.

In het Engels wordt een trui een pullover genoemd, een samentrekking van de woorden „pull“ en „over“ (samen betekent dat: „overheentrekker“). Ook in het Nederlands komt het woord pullover voor. Dit wordt ook wel verkort tot pulli, waarmee vroeger echter een ‘pull-under’ werd bedoeld.

Neue-Strickpullover_von_Opus_ein_Trend_kommt_zurueck_detailDit seizoen zijn de gebreide truien bijzonder veelzijdig, waardoor blijkt: een trui is echt niet alleen maar een pullover. Het zijn allang niet meer alleen de patronen en kleuren die het accent leggen. De structuur van het garen, de gemengde patronen en effectgarens tonen de trui nu van een volkomen nieuwe kant. Dankzij de vele stylingmogelijkheden wordt de trui, handig gecombineerd, een onontbeerlijk mode-onderdeel van dit seizoen. Een fijne kasjmiertrui bij een jeans of een sweater gecombineerd met een sigarettenbroek: dat zijn de nieuwe trends in de vrouwelijke casual look. De glamourvariant luidt:: gebreid rockt! Een vrouwelijke rok gecombineerd met dikke gebreide trui zorgt voor een prachtig geheel.

De gebreide truien van onze nieuwe collectie overtuigen niet alleen door hun nieuwe kleuren en patronen. Net als altijd ligt ook de kwaliteit ons nauw aan het hart. Deze is bijzonder zacht en voelt zeer aangenaam op de huid.

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *