Een gladde affaire: nappaleer kruipt onder de huid

18/11/2013

Gestepte vesten, nonchalante truien, potloodrokken, jurken, regenpijpbroeken of jassen: met nappaleer worden ze allemaal gewoonweg prachtig. Met zijn bijzonder zacht materiaal hoort nappaleer immers tot de mooiste leersoorten. Onder het begrip “nappaleer” wordt bijzonder soepel, met chroom gelooid leer van alle diersoorten en voor alle doeleinden verstaan. Hier komen de belangrijkste feiten over deze soepele reisgezel.

Met nappaleer werden vroeger handschoenen- en bekledingsleer bedoeld. Vandaag wordt het voor diverse doeleinden gebruikt, zo bijvoorbeeld ook voor kussens. Naargelang de oppervlaktebehandeling wordt nappaleer in de volgende soorten ingedeeld: natuurlijk, licht gepigmenteerd, gepigmenteerd en geschuurd.
Natuurlijk napaleer wordt gekenmerkt door zijn open, natuurlijke poriën en staat bekend onder de naam “anilineleer”, omdat het leer door middel van de oplosbare kleurstof aniline wordt geverfd.

In tegenstelling tot andere leersoorten mag natuurlijk nappaleer geen scheuren of andere beschadigingen hebben, omdat het niet bedekt wordt met verf of lak. Daarom is natuurlijk nappaleer ook zo duur, maar jammer genoeg ook zo gevoelig voor vuil en verbleken door de zon.
Bij gepigmenteerde soorten nappaleer worden er bij het looien meer kleurstoffen gebruikt en zijn de poriën van het leer beter verzegeld. Gepigmenteerd leer is wel beter beschermd tegen invloeden van buiten, maar ademt minder en de natuurlijke kenmerken gaan meer verloren.

K6_PO_03_detail

Welke soort u ook kiest, vast staat dat: nappa is in elk geval een gladde aangelegenheid. En wie denkt dat dit stevige materiaal steeds een ruige indruk maakt, heeft het mis. Onze leren jas Hoshi komt in combinatie met een zachte blouse prachtig vrouwelijk over en met een paillettentop uit onze feestcollectie uiterst chic. Onze rok uit napaleer  combineert u het best op panty’s en bikerlaarzen. Zo staat niets nog in de weg van een gladde look.

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *