Een dag achter de schermen bij OPUS!

05/02/2013

Zo langt duurt het in de regel tot de postbode aan je deur staat met je pakje van Opus. We doen er alles aan zodat je bestelling in een recordtempo ons magazijn verlaat. Hoe gaat dat? Kom kijken! We geven je een virtuele rondleiding achter de schermen.

Het beginpunt van onze rondleiding is het basismagazijn in Oelde, de spil van onze logistieke operatie! Daar slaan we alle huidige basisproducten van het seizoen op, die van hier geleverd worden aan onze partners en de internetshop. Op die manier garanderen we dat de waar altijd beschikbaar is en indien nodig onmiddellijk bijgeleverd kan worden.

Ziet het er op het eerste gezicht chaotisch uit? Er zit wel degelijk een systeem achter! We slaan de waar direct op in dozen om de leveringstijden te verminderen.

Opus_Behind_the_scenes_v2

Door middel van een rolband worden de dozen met de waar uit de vrachtwagens gehaald. Een machine met zuigfunctie vergemakkelijkt dit werk voor ons, zodat niemand de zware dozen hoeft te verslepen.

Opus_Behind_the_scenes_v3

Hier ziet u de machine in close-up. Door de zuigfunctie worden de dozen gemakkelijk en snel uit de vrachtwagen getild en vervoerd naar ons basismagazijn.

Opus_Behind_the_scenes_v4

Onze medewerkers in het magazijn krijgen bij elke bestelling een zogenaamde verzamellijst. Met behulp van een scanner kunnen ze zo zien, waar de waar zich precies bevindt in het rek.

Opus_Behind_the_scenes_v5

We hechten veel belang aan het optische aspect: elk pakje wordt zorgvuldig manueel gepakt en met vloeipapier bekleed, opdat de waar niet beschadigd wordt en het plezier van het uitpakken nog groter is.

Opus_Behind_the_scenes_v8

De rolbanden transporteren de gemaakte pakjes vervolgens van de verpakkingsstations naar de uitgang van het magazijn. Van daar begint de waar zijn weg naar je kleerkast.

Opus_Behind_the_scenes_v7

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *