Pastellfarben fuer den Fruehling Pre Spring Farben

Early Bird: Met de 70ies look de lente in

12/12/2015

Frisse kleuren worden in een nieuw jasje gestoken. Dit zien we terug in de nieuwe 70ies trend van dit voorjaar 2016. De trend die de winter uit onze kledingkast haalt. Met nieuwe trends gaan we het nieuwe seizoen in!

Indigo und Hellblau in einem Look

De 70er jaren looks in nieuwe frisse lente kleuren.

Momenteel is er een nieuwe trend in de mode metropolen: De jaren ’70 look is terug. De look is een tikkeltje veranderd en komt nu in de variant hipster stijl. Deze stijl domineert al voor langere tijd het straatbeeld in steden zoals Londen, New York en Berlijn. Hipsters vormen een interessante subcultuur met retro styles en vintage designs. Na de 80ies en 90ies look volgt nu ook de 70ies!

Wat maakt deze stijl zo speciaal?

Retro 70er Look mit kurzem Rock und zartem Rosé

Roze laat de lente stralen.

Moderne pasvormen en accessoires worden met traditionele patronen verfijnd. Wat nieuw is, is dat alle prints met elkaar gemixt mogen worden. Afrikaanse prints, gewoven patronen, Indische mandala, het komt allemaal samen in outfits. Daarnaast wordt het verlangen naar vrijheid van de 70er jaren in wijde, lange en losse pasvormen herleefd. Blouses, jurken en rokken met ruches zorgen voor vloeiende pasvormen. Ook de broek met wijde pijpen, de bell bottom of flared jeans, is terug van weggeweest en wordt weer elegant gecombineerd. Ook vinden we meer ontspannen, ongecompliceerde kleding uit andere culturen. De kaftan, de kimono en de tuniek dragen we nu bijna als basics

Maar de grootste verandering is terug te vinden in de nieuwe kleuren. Waren de kleuren in de jaren ‘70 in smaakvolle donkere aardetinten, zien we nu kleuren die veel duidelijker zijn. We zien een stralende lente blauw.

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *