De strikblouse – een trend met traditie

11/02/2013

Braaf, deugdzaam, volledig toegeknoopt – dat was vroeger zo. Vandaag is de strikblouse een elegante blikvanger en alles behalve ouderwets! De naam verraadt het al: kenmerkend voor deze look is de strik. Hij kenmerkt de brede, sjaalachtige banden van blousestof. Ze worden in een strik samengebonden en worden in de plaats van of bovenop de kraag gedragen. Daarbij is de strikblouse een favoriet stuk met een lange geschiedenis.

Al in de tijd van de barok werd er een halszaak van gemaakt. Eerst versierde de sierstrik herenhemden, in de late barok veroverde hij dan de rijkelijke avondjurken van de dameswereld. Daarna verdween de trend voor een paar eeuwen uit de schijnwerpers, maar hij kwam steeds terug…

Ook onze grootmoeders droegen de strenge gouvernantelook graag, hoewel de strik in de jaren ’40 gold als kenteken van tuchtige vrouwen. In de jaren ’80 maakte hij dankzij de tv-serie “Denver Clan” opnieuw een comeback. Vandaag breekt de strikblouse bewust met de traditie. Nonchalant in plaats van saai!

K1_Opus_Schluppenbluse

Dit seizoen is de strikblouse zonder twijfel weer een te hebben stuk. Wie er nog geen heeft, moet er ten laatste nu een kopen, omdat slechts weinig kledingstukken zo veel elegantie, individualiteit en een vleugje nostalgie verlenen. Niet alleen wij hebben deze mening. Bekendheden of leden van het koningshuis – ze appreciĆ«ren de klassieke kraagstrik allemaal als universeel stylingtalent.

De combinatiemogelijkheden zijn onuitputtelijk. Op een spijkerbroek of chino, op een elegante rok of ruig bikerjasje, overdag of ‘s avonds, ‘s winters of ‘s zomers – ze haalt het beste naar boven uit elke look en zet fantastische vrouwelijke accenten.

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *