Concerttip Alin Coen Band: Zachte beats en fijne melodieën

13/01/2014

Op een bepaald punt in het leven van een muzikant is er dat magische moment. Het moment waarop de juiste mensen zich op het juiste tijdstip op de juiste plaats bevinden. Zo moet het geweest zijn toen de zangeres Alin Coen ongeveer vijf jaar geleden voor het eerst bijeenkwam met haar band in een donkere oefenruimte in Weimar. Samen vormden zij de “Alin Coen Band”. Met hun nieuwe album “We’re Not The Ones We Thought We Were” toeren ze nu door Duitsland en Oostenrijk. We geven twee kaartjes weg voor een datum van uw keuze!

De drie jongens – Jan Frisch op gitaar, Philipp Martin op bas en Fabian Stevens op drums – waren vanaf het begin weg van Alin Coen’s warme stem en wisten de gevoelige ballads van de jonge Singer-/Songwriter muzikaal te verfijnen. Maar er was meer. Het ging er niet alleen om een fantastische zangeres te begeleiden. Het ging om vier muzikanten die een unieke sound wilden creëren.

En dat doen ze sinds dat magische moment. In 2010 bracht de band het debuutalbum, “Wer bist du?” uit, dat meer dan 30.000 keer verkocht werd. De band trad op in kleine en grote zalen. Ze hebben reeds voor meer dan zestigduizend toehoorders gespeeld, bijna elk concert van hun laatste tour was uitverkocht. In 2011 nam de Alin Coen Band deel aan het Stefan Raab Bundesvision Songfestival, speelden ze in het het voorprogramma van Sting en ontvingen ze de Deutscher Musikautorenpreis in de categorie “jong talent”.

Alin_Coen_Band

Fotograf: Tristan Vostry

Nu heeft de band het tweede album afgerond: “We’re Not The Ones We Thought We Were”. Het is frisser en pretentieuser dan de voorganger. De sounds zijn krachtig van klank en moedig in de arrangementen. Het klinkt internationaal, wat ligt aan het feit dat op dit album meer Engelstalige dan Duitstalige liedjes staan. De voortreffelijke teksten van Alin Coen zijn gedichten, verhalen. Eén van de stukken, “A no is a no” richt zich tegen huiselijk geweld. Een ander is genaamd “Disconnected” en vertelt over de vervreemding tussen mensen en de producten die zij consumeren. Het zijn zaken die de vinger op de wond van de samenleving leggen. De titel van het album “We’re No5t The Ones We Thought We Were” kan gelezen worden als een verklaring van een hele levensstijl. De nieuwe songs treffen het hart en het verstand van een generatie die zich nog moet vinden en voortdurend naar zichzelf op zoek is.

Hieronder vindt u in één oogopslag alle concertdata van de Alin Coen Band. Vertel ons in een commentaar op Facebook of bij het blog naar welk concert u wilt en wij geven de winnaar de twee gewenste kaartjes (De deadline voor inzendingen: 16.01.2014):

 

01.02. Erfurt, HsD
04.02. Hamburg, Fabrik
05.02. Osnabrück, Lagerhaus
06.02. Oldenburg, Kulturetage
08.02. Dresden, Beatpol
11.02. Heidelberg, Karlstorbahnhof
12.02. Freiburg, Jazzhaus
13.02. Ulm, Roxy
14.02. Stuttgart, Longhorn
15.02. Magdeburg, Altes Theater
16.02. Berlin, Huxleys
06.03. WIEN, WUK, Austria
08.03. Lustenau, Carinisaal, Austria

Alin_Coen_a_no_is_a_no

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *