Boekentip: Northern delights

12/08/2013

„Wanneer het doel is om een huis te bouwen waarin iedereen graag leeft, dan is de architect waarschijnlijk een Italiaan, de ingenieur misschien een Duitser, de tuinman een Brit en de arbeiders komen uit Zwitserland of Japan. De binnenhuisarchitect komt echter (….) in het beste geval uit Scandinavië“. Aldus de omslagtekst van het geïllustreerde boek met 240 pagina’s „Northern Delights“, dat sinds dit jaar op de markt is. Dit is een treffende beschrijving, want de eerst pagina’s van het boek verraden reeds hoe modern, tijdloos en functioneel binnenhuisarchitectuur uit Scandinavië is.

Bild: Northern Delight, copyright Gestalten 2013

Bild: Northern Delight, copyright Gestalten 2013

Het toont de mooiste meubels en constructies uit Scandinavische landen en gezellig ingerichte leefruimtes, die met „eenvoudige toevoegingen“ uitkomen:  warme houttinten, vrolijke kleuren en dessins, de helderheid van bont glas. Binnenhuisarchitectuur is bijna nergens zo esthetisch en modern zoals in Finland, IJsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen. Vele meubels en objecten uit deze landen zijn iconen geworden van de internationale ontwerp- en architectuurgeschiedenis.

Von HOUSE DOCTOR aus Northern Delights, copyright Gestalten 2013

HOUSE DOCTOR, Northern Delights, copyright Gestalten 2013

Het bevat een ideaal gedeelte dat alle ontwerp- en architectuurfans toont hoe men zijn thuis met weinig middelen een nieuwe, heldere en moderne look geeft. Het boek heeft ons ontwerphart al veroverd.

Von ULRICA und DAVID BOGH-LIND aus Northern Delights, copryright gestalten 2013

ULRICA en DAVID BOGH-LIND, Northern Delights, copryright gestalten 2013

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *