Bezoek aan de Bosporus: Ons designteam in Istanboel

02/05/2013

In vacatures van banen voor ontwerpers hebben ze het er altijd over dat men bereid moet zijn om te reizen. Waarom eigenlijk? Het is voor ontwerpers niet alleen belangrijk metropolen en beurzen te bezoeken, maar ook collega’s van over de hele wereld af en toe persoonlijk te ontmoeten en nieuwe productiemogelijkheden te vinden. Dus worden niet alleen steden zoals Parijs en Kopenhagen bezocht, maar onder andere ook Istanboel.

Opus-Designteam-in-Istanbul-Blaue-Moschee

Vroeger kuierden de handelaren hier door de soeks en markten en kochten ze exotische specerijen en stoffen in om ze vervolgens per boot naar hun thuisland te brengen. De moderne versie van onze strooptocht brengt ons, samen met onze Turkse collega’s, van de ene showroom naar de andere van de daar gevestigde producenten.

Opus-zu-Besuch-in-Istanbul-Souks

Een dag als ontwerper deze stad bezoeken staat bol van tegenstellingen en indrukken. De ochtend begint met een korte blik van uit onze hotelkamer op de vredig gelegen Bosporus. Daar moeten we van genieten, want het wordt al gauw heel wat chaotischer. Tot zonsondergang brengen we de dag door in de auto, in mooi ingerichte ruimtes met massa’s stof- en stijlaanbiedingen en in vergaderzalen. Er wordt voortdurende gewisseld tussen Duits, Engels en Turks. Ondertussen wordt er concentratie gevergd, ogen open houden dus en camera aan. Want terug thuis ligt de volgende collectie te wachten die gecreĆ«erd moet worden. Hier komen alle nieuwe indrukken en mogelijkheden uiteindelijk samen. Het is maar al te best dat ons uiteindelijk alleen nog het beeld van de rustig stromende Bosporus voor de geest komt. Want als een collectie helemaal een lichte en ontspannen indruk maakt, alsof we ze uit onze mouw geschud hebben, dan hadden we het in Istanboel bij het juiste eind.

Opus_Lieferantenbesuch-Istanbul-Blaue-Moschee

Voor iedereen die eens van de inspirerende flair van deze metropool aan de Bosporus wil genieten, geven we hier een tip voor een leuk hotel met blik op de stad: http://www.manzara-istanbul.com/

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *