Ajourjasjes: lichte, elegante zomerse overgooiers

27/05/2013

Een kort, licht zomerjasje uit gebreid kant – dat is ideaal om ‘s avonds nog gauw uw strandlook te verfijnen, alvorens naar het chique restaurant te gaan aan de haven. Zacht, zomers, doorzichtig en vrouwelijk – Ajourjasjes combineren al deze kenmerken in één look. Très chic!

Ajour is het Franse woord voor “onderbroken plaats” of opening. Geen wonder dat de breitechniek voor zo’n prachtig vrouwelijk jasje een Franse naam heeft. Parijs geldt niet voor niets als het epicentrum van de modewereld en van de compromisloze en eigenzinnige look van de Françaises kunnen we nog iets leren. In plaats van een schoonheidsideaal na te jagen accentueert “Madame Laissez-faire” liever haar individualiteit en gaat ze daarbij steeds voor een laagje elegantie.

k3_Ajour_Jacke_mit_gestrickter_Spitze

We gaan met het ajourjasje Darine ook voor een laagje elegantie. Het zijn immers de onderbroken stukken die gebreide kanten jasjes ‘s zomers een perfecte begeleider maken. Niet te warm, niet te koud, uiterst zacht en vrouwelijk… Het effect van de openingen laat ook nog ruimte voor een leuke kleurenmix. Maar ook in dezelfde tinten kan men met een bovenstuk in ajourbreiwerk de onverwoestbare kofferjurk een leuke, opwindende structuur verlenen. Santé, mes amis!

delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *